CS Timişoara pierde derbyul la Târgu Mureş

CS Timişoara a călcat pentru prima oară strâmb de la lansarea sa în handbalul divizionar feminin al Diviziei A, seria vest, cedând sâmbătă după-amiază într-un derby de podium al rundei a V-a, la Târgu Mureş, unde CS Mureş, ce se anunţa ca fiind o nucă tare, s-a impus cu 32-28 (14-12), la capătul unui “meci foarte obstrucţionist din partea gazdelor, pe alocuri dur, în condiţiile în care arbitrii le-au permis acest joc”, după cum a remarcat profesorul Sorin Voicu, conducător şi antrenor principal al secund-divizionarei bănăţene.

“Am reuşit să practicăm un joc destul de bun”, a caracterizat Sorin Voicu evoluţia oaspetelor, care au reuşit să egaleze în două rânduri în cursul părţii secunde, 21-21 şi 22-22, eforturile lor lovindu-se însă de prestaţia tare a mureşencelor, înlesnită de interpretarea dată fazelor jocului de către arbitraj. “Concentrarea şi o mai mare dăruire au fost atuurile noastre, cu puţină inconstanţă”, a apreciat antrenorul timişorencelor, care a apelat în debut la şaptele Mezeşan – Calu, Turnea, Cluci, Andrei, Sas, Crapciu. Au mai evoluat Râpa – Obreja, Durac, Ceuţă.

CS Timişoara, care câştigase la scor primele două partide, remizând apoi la Sfântu Gheorghe şi impunându-se la 3 goluri pe teren propriu, a fost depăşită în ierarhie de CS Mureşul, cu opt puncte, care dispunea recent şi de Universitatea Timişoara, cu 37-27. “Este o înfrângere care ne dovedeşte că mai avem de lucru”, a mai spus profesorul Voicu, în ansamblu CS Timişoara fiind însă autoare a unui debut bun de campionat, mai ales în condiţiile în care acest lăudabil proiect de a oferi oraşului o a doua secund-divizionară a fost lansat practic peste vară.

Anecdotic şi pentru a reliefa cu atât mai clar marjele financiar-logistice în care este constrânsă CS Timişoara să poarte o bătălie pentru promovare cu grupări mai puternic susţinute pe plan local, profesorul Sorin Voicu a fost nevoit să preia şi rolul de şofer al mijlocului de transport cu care delegaţia timişoreană s-a deplasat în inima Ardealului. Semn că, din păcate, Timişoara pe semicerc continuă să fie puţin sprijinită…

Autor: Mihai Comşulea

Sursa: sporttim.ro

tags: handbal Timisoara, Sorinel Voicu, CS Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu