CS Timisoara ramane invincibila acasa

A fost alert şi viu disputat, a fost cu permanente răsturnări de situaţie în prima parte şi cu o desprindere la reluare, a fost în ritmul meciului dintre fruntaşe CS Timişoara şi Mureşul Târgu Mureş.

Aşadar parcurs fără eşec în retur şi tot mai mari speranţe de promovare! Etapa a 16-a a adus sîmbătă la amiază şi al cincilea succes din tot atîtea jocuri în 2012, victorie cu care CS Timişoara rămîne la un punct în plasa liderului, învingător în deschiderea cuplajului din sala “Constantin Jude”, 38-33 cu Universitatea.

Iar următoarele două runde propun şi alte jocuri la şefie, mai întîi timişorencele deplasîndu-se la Târgu Jiu, pentru meciul cu ex-liderul CS U Constantin Brâncuşi, iar mai apoi mureşencele primind vizita celor din Caracal.

Dar sîmbătă n-a fost pentru o vreme fără emoţii, cît a progresat totuşi Clubul Sportiv spunînd-o însă şi faptul că la mijlocul returului este pe o poziţie secundă ocupată la finele ediţiei trecute tocmai de învinsele sale de astăzi, mureşencele.

Cu Sorinel Voicu revenit pe banca tehnică, după ce probleme medicale l-au împiedicat să savureze sîmbăta trecută succesul de la Slatina, Clubul Sportiv a avut tăria să egaleze de 6 ori în prima parte, cînd a şi preluat în 4 rînduri conducerea, mai întîi cedînd-o imediat, de la 4-3 respectiv 11-10, apoi forţînd înaintea pauzei: de la 12-14 la 15-14, 15-15 şi 16-15 după 30 de minute…

În şaptele de start Meseşan – Durac, Marin Ariton, Crapciu Cioriciu, Sas, Calu, Obreja, “albastrele” au marcat iniţial doar prin interul stînga Alina Marin Ariton, revenind la 3-3 în minutul 8, şi în general nu şi-au găsit cadenţa în faţa unor ardelence avînd în masiva Szidonia Rad o aruncătoare de forţă, inclusiv cu 3 de la 7 metri, care a desprins Mureşul la 7-10 în minutul 18.

Însă revirimentul timişorencelor a fost prompt, egalînd în minutul 20 iar Loredana Sas marcînd pentru 11-10. Rad şi-a continuat însă recitalul de pe centru, pînă la 12-14, cînd, impulsionate şi de intrarea Mariei Turnea şi a spiriduşului Claudia Andrei, junioara cu 9 de pe extrema stîngă, gazdele au egalat tocmai prin cele două proaspete introduse în joc, 14-14, şi au marcat chiar în “buza” pauzei, prin Călina Calu… 16-15.

Ardelencele, fără căpitanul Beata Nagy, accidentată, au început în alcătuirea 1. Bianca Peter – 4. Georgeta Ciobanu, 3. Szidonia Rad, 9. Alina Seculean, 6. Andreea Serediuc, 10. Alina Moloci, 5. Andi Pişta, dar aveau să fie cu adevărat în joc doar în prima sa repriză…

Semnificativă despre alternanţa la conducere este statistica primei părţi: de 6 ori a preluat conducerea Mureşul şi de 3 ori a egalat, ceea ce mai avea însă să reuşească o singură dată, cu primul gol al părţii secunde, pentru 16-16, după care CS Timişoara nu s-a mai uitat înapoi…

Astfel, tot Loredana Sas a preluat din nou şi pentru ultima oară conducerea, 17-16, cu primul gol timişorean după pauză, acelaşi optar al bănăţencelor, mereu viu la intercepţie şi zvîrlugă pe contraatac, mărind în premieră ecartul la două goluri diferenţă: 18-16. Moment în care şi-a intrat serios în rol Alina Crapciu Cioriciu, atît bine angajată pe pivot cît şi sprintînd pe contre, Szidonia Rad ieşindu-şi în acelaşi timp din mînă, chiar şi de la 7 metri.

Iar dacă Alina Marin Ariton a fost regina marcatoarelor primei părţi, cu 7 reuşite, în schimb Alina Crapciu Cioriciu a dominat ostilităţile la reluare, “dubla” sa din minutul 41, 22-18 şi 23-18, contribuind la o recoltă de 5 după pauză.

Două la rînd a izbutit şi tînăra Andrei, pentru 26-20 pe mijlocul părţii secunde, de unde Crapciu Cioriciu a înălţat scorul chiar şi la 28-20, în minutul 50.

Au fost cele mai bune minute ale fruntaşei pe toate fronturile, portarul Mariela Meseşan apărînd două mingi consecutive, într-o aceeaşi fază, iar apoi, la capătul aceluiaşi atac, şi o aruncare de la 7 metri. Se întîmpla în minutul 53, la 30-23, avantaj liniştitor, la care, cu îndemnul “hai să mai recuperăm măcar”, mureşencele au profitat într-adevăr pe final şi de superioritatea numerică, uneori cu două jucătoare, pentru a ajunge la un mai respectabil 33-28 final…

Timişorencele sunt pe val iar primăvara are semne bune, pe cînd oaspetele pregătite de Bukaresti Iosif, venite după victorii cu 28-26, în urmă cu două săptămîni, în sala Constantin Jude, cu “U”, respectiv cu 28-21 în faţa lui CSM Sfântu Gheorghe, ar putea încurca lupta de pe podium cu un succes peste două runde, acasă, cu liderul CSS Caracal.

Marcatoare: la CS Timişoara (7 jucătoare), 5. Alina Ariton Marin – 10 goluri (7 în prima parte şi 3 la reluare), Alina Crapciu Cioriciu – 6 (1+5), 10. Călina Calu – 5 (2+3), 8. Loredana Sas – 4 (2+2), 9. Claudia Andrei – 3 (1+2), 7. Maria Turnea – 3 (1+2), 4. Adriana Durac – 2 (2+0); la CS Mureşul (6 jucătoare): 6. Andreea Serediuc – 7 goluri (4+3), 3. Szidonia Rad – 6 (5+1), 2. Ramona Loredana Tămaş – 5 (3+2), 4. Georgeta Ciobanu – 4 (2+2), 10. Alina Moloci – 4 (1+3), 11. Andrada Muntean – 2 (0+2).

Au mai jucat, la CS, Cristina Râpa, înlocuind titularul Mariela Meseşan la o aruncare de la 7 metri, şi Andreea Obreja. Pe bancă: Lucica Scuta (portar), Adelina Iosin, Alexandra Cioriciu şi Sanela Ceuţă. Pe banca Mureşului, Lorena Pop, Tabitha Rad, Andrada Unguraş, Andi Fogoroşi şi Kinga Kadar.

Articol de: Mihai Comşulea

Sursa: www.sporttim.ro

tags: CS Timisoara, handbal Timisoara, Sorinel Voicu, Monica Bahuczki, handbal feminin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu