Fetele de la CS Timişoara, 25-23 la Bistriţa. Întins spre baraj!

CS Timişoara realmente a “ras” tot în acest retur de campionat al ligii secunde feminine, în care, reamintim ca un fapt remarcabil, se află la debutul în competiţia Diviziei A, consolidîndu-şi pe deplin poziţia fruntaşă din care va accede la barajul de promovare în elită graţie unui succes în Ardeal, 25-23 (15-13) cu CSM Bistriţa, ocupantă a locului 9 după 18 etape. Iar triumful de sîmbătă, din cea de-a opta rundă a părţii secunde în Seria B, îi dă mari speranţe înaintea derby-ului primelor două clasate, de miercuri de la ora 15,30, în sala “Constantin Jude”, cu CSS Caracal, din antepenultima etapă a sezonului.

 
Aşadar mai 3 hopuri înaintea alinierii la turneul de promovare, de luna viitoare, turneu ce le-ar putea eleva pe Marin&Co. în Liga Naţională. CS Timişoara se apropie cu fiecare pas de aducerea Oltchimului pe parchetul sălii “Constantin Jude”… Barajul va avea loc la Buzău, cel mai probabil în perioada 24-27 mai, antrenorul Sorinel Voicu explicîndu-ne că nu a fost încă redactată o decizie finală în privinţa sistemului de promovare: “În şedinţa de joi a Comisiilor Judeţene s-a menţionat că gruparea CSS Caracal nu are drept de promovare şi de participare la baraj. În ceea ce priveşte sistemul competiţional la baraj, nu a fost încă declarat oficial dar cel mai probabil este că vor fi alcătuite două serii a cîte 3 formaţii, avînd drept capi de serie ocupantele locurilor 11 şi 12 în Liga Naţională, cu alte cîte două cluburi din Divizia A, locul 1 dintr-o serie cu 2 din cealaltă şi invers. Cîştigătoarele celor două grupe se vor califica direct pentru a evolua din toamnă în Liga Naţională”.

Profesorul Voicu a admis că oricare dintre cele două prim-divizionare care vor ajunge în situaţia de a-şi apăra locul pe scena elitei vor constitui nucile cele mai tari ale barajului de la Buzău, unde se vor regăsi totodată şi primele două clasate din seria estică a ligii secunde, şi anume Terom Iaşi şi Rapid Bucureşti, timişorencele urmînd a le întîlni, cel mai probabil, pe vişiniile de sub Grant: “S-a dovedit în acest retur că există o bună echipă de handbal fete în oraşul nostru şi se poate face chiar şi performanţă printr-o echipă a oraşului, însă nu prea cred că se şi vrea aşa ceva, momentan handbalul feminin nefiind atît de la modă. Jucătoarele au creat însă un schelet de echipă şi dacă ne-am apropia cîţiva oameni pasionaţi de sport, căci altul este necesarul la un nivel mai înalt. Chiar şi pentru baraj se vor face nişte cheltuieli mari, pentru a-l aborda în condiţii optime”.

Cît despre victoria de la Bistriţa, “hopul” cu numărul 18, Voicu ne-a spus: “Sunt foarte mulţumit de rezultat şi de felul cum au luptat jucătoarele. Au ştiut să se adune la greu şi n-am luat aproape 5 minute gol, pe final. Echipa a simţit cînd a fost nevoie să pună osul în comun la greu, pentru a acoperi indisponibilităţile avute, şi a reuşit o mobilizare exemplară!”

În absenţa lui Doina Roman, Călina Calu şi Maria Turnea, componentele convocate pentru deplasarea în Bistriţa-Năsăud au dat dovadă de o “dăruire totală şi s-au luptat pînă în ultim minut, unele chiar avînd mici accidentări”, după cum a mai remarcat profesorul Voicu.

“Am condus în general, cu două sincope, pe finalul reprizei întîi şi începutul celei de-a doua, cînd au avut gazdele două goluri avans. Din minutul 47 am condus însă permanent, pînă în final. Remarcările sunt pentru absolut toată echipa şi cu cît ai mai multe marcatoare, cu atît echipa este mai valoroasă, ceea ce a fost cazul nostru sîmbătă”, a mai spus Voicu. Învingătoarele de la Bistriţa sunt Meseşan şi Rîpa – portari, Sas, Marin, Cioriciu, Cluci, Durac, Iosin, Andrei, Ceuţă, Obreja şi Barbuia. “12 ca brazii, prin omogenitate şi dăruire”, remarca antrenorului.

Pe final, în minutul 53, CSM a egalat 22-22, dar CS Timişoara s-a redesprins în minutul 54, 24-22, mai apoi, din minutul 57, cînd golgeterul Crapciu a făcut 25-23, bănăţencele conservînd perfect rezultatul.

Au marcat Crapciu – 8 goluri, Sas 7, Cluci 4, Durac 2, şi Obreja, Ceuţă, Marin şi Iosin, cîte un gol.

Articol de: Maria Vasilica Grecu
Sursa: www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu