Voicu: “Vreau un moral bun şi să nu-mi ies din pepeni, s-o termin cu handbalul…”

Tăria adversarului, venind pe Bega după două succese acasă respectiv o remiză la Caracal şi un triumf la Piteşti, dar şi maniera de arbitraj, pe care a considerat-o permisivă la adresa oaspetelor, precum şi alte aspecte de ordin general din tabăra echipei sale, CS Timişoara, dar şi din handbalul feminin local, împietînd bunul mers al lucrurilor, au generat în opinia lui Sorinel Voicu, antrenor al secund-divizionarei bănăţene, ingredientele unui doar la prima vedere surprinzător eşec intern prin usturimea sa: 24-35 cu CSM Slatina.

“Problema este foarte clară: Slatina a fost astăzi echipa mai bună! Nu trebuia totuşi să apară această manieră de arbitraj care a permis jocul foarte tare al oaspetelor şi nu am fi cedat la acest scor dacă nu era această manieră de arbitraj”, ne-a spus profesorul Voicu după eşecul de joi după-amiază, din runda a cincea a ligii secunde de handbal feminin, în urma căreia CS Timişoara rămîne cu două victorii în cont.

Profesorul Voicu, opinînd că oricare dintre grupările care tind acum a promova din seria vestică a Diviziei A “nu vor face faţă în Liga Naţională”, a pus punctul pe i în ceea ce priveşte nesusţinerea handbalului feminin timişorean, element decisiv şi stînd la baza inclusiv a unor nefaste rezultate ca eşecul de astăzi: “Vreau un moral bun şi să nu-mi ies din pepeni, s-o termin cu handbalul, dar adevărul este că mă bat cu morile de vînt. De mai bine de 15 ani mai nimeni nu se interesează de handbalul feminin timişorean şi în proporţie de 80% numai eu m-am luptat în acest răstimp pentru existenţa echipelor noastre. Avem o problemă, pentru că nu vin jucătoare din urmă şi cu tristeţe o spun dar LPS Banatul n-a mai dat jucătoare. Spuneţi-mi o fată care a venit şi este de performanţă, iar sponsorii, cînd văd o echipă de liga a doua, nu se arată interesaţi…”

Revenind la eşecul cu slătinencele, Voicu a pus “jocul modest” al formaţiei sale şi pe problemele medicale din lot, care au zădărnicit derularea unui ciclu normal de pregătire: “Unele titulare n-au putut ajunge să efectueze antrenamente iar unele au fost folosite după accidentări şi nu în plenitudinea forţelor, neevoluînd la valoarea lor reală”, exemplificînd prin cazul extremei dreapta Călina Calu: “A jucat cu bandaj, datorită unei fisuri la mîna dreaptă, dar nepregătită corespunzător deoarece n-a mai putut efectua de două săptămîni antrenamente. În această situaţie nu au avut clarviziune, n-au avut luciditate în joc, iar fără acestea nu poţi face nimic…” 

Voicu a avertizat că dacă “roşiile” vor evolua şi duminică de la ora 11, contra Universităţii Reşiţa, la fel ca astăzi, atunci n-ar fi exclusă apariţia unor mari probleme, admiţînd totodată că “într-adevăr, portarii – sunt ai noştri şi poate mîine îşi revin, dar au primit prea multe goluri… Şi maniera noastră generală de joc, în atac şi în apărare, precum şi arbitrajul, au concurat la a pierde la asemenea diferenţă. Cred că am fi cedat la 5-6 goluri cu un arbitraj normal, iar dacă ar fi fost şi portarii mai buni eram pe-acolo, iar dacă fetele erau în plenitudinea forţelor, puteam cîştiga. Toate acestea însă…”


Articol de: Mihai Comşulea
Sursa: www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu