CS Timișoara se ține bine 45 de minute dar Național, cu timișoreanca Roxana Cîrjan autoare a 8 goluri, ia punctele pe Olt

CS Timișoara, cu două jucătoare de 15 ani în lot, dintre care una a debutat astăzi în liga a doua, a pierdut în această dimineață pe teren propriu în fața uneia dintre forțele Diviziei A, Seria B, Național Râmnicu Vâlcea, de fapt o selecționată a Centrului Național de Excelență de pe Olt, incluzîndu-le pe timișorencele Roxana Cîrjan și Carla Puta. A fost 21-26 (10-13), de la 17-18 la mijlocul reprizei secunde.

Acesta a fost primul meci al zilei găzduit de sala timișoreană în runda marcînd mijlocul returului ligii a doua feminine, U Timișoara urmînd a evolua de la ora 17 cu CS Mureșul, în același eșalon.

Meciul din sala ”Constantin Jude”, primul de campionat după câteva bune săptămîni de pauză, s-a ridicat peste nivelul unui joc de matineu, iar timișorencele au avut o prestație onorabilă în fața favoritelor din Râmnicu Vâlcea, pentru care Carla Puta a înscris două goluri din 3 aruncări iar Roxana Cîrjan a fost principală marcatoare, cu 8 reușite.

Ca deznodămînt, Național a obținut al 13-lea succes stagional, rămînînd pe locul 3, pe cînd CST a înregistrat al 13-lea eșec, fiind a treia din coadă între formațiile rămase în competiție.

Ca  evoluție a scorului, CS Timișoara a cedat inițiativa de la scorul de 6-5, în minutul 16, după care Național a marcat de 7 ori consecutiv, desprinzîndu-se la 6-12. Un time-out al localnicelor pregătite de profesorul Sorinel Voicu a mai temperat elanul oaspetelor, scorul la pauză fiind 10-13.

Handbalistele gazdă au început mai bine și repriza secundă, rămînînd la unul-două goluri handicap în urma Naționalului, care s-a redesprins însă clar în ultimele două minute de joc.

Tot cu un portar de circumstanță, mignona Durac, o ”pisică” avînd însă cîteva notabile reflexe, CS Timișoara a ținut pasul atît cît a putut în fața unor vîlcence excelînd la capitolul condiții și pregătite în comparație cu media eșalonului secund, și cărora li s-a permis o evoluție defensivă mai aprigă, rezultată finalmente în nu mai puțin decît 6 eliminări, față de cele 3 ale bănățencelor, două în contul lui Munteanu și una în cel al Alinei Marin, la fel de surprinsă la decizia arbitrilor pe cît erau timișorencele în două rînduri la aruncări de la 7 metri cu care erau penalizate.

Una peste alta, victorie logică și meritată a Naționalului, 26-21 în runda a 20-a a ligii a doua, CS Timișoara mai avînd 6 meciuri pînă la finele campaniei returului.

Ca goluri, Alina Crapciu-Cioriciu a reușit performanța de a marca de 8 ori, din 8 aruncări, urmată fiind de Marin, cu 5, Malac, cu 4 goluri, Bahuczki, cu două, Munteanu și Istrate, cu cîte un gol.

Sorinel Voicu a început în șaptele Durac – Istrate, Malac, Cioriciu, Bahuczki, Munteanu, Marin, mai apelînd pe parcurs la Sângeorzan, cîteva minute, și oferindu-i debutul Denisei Pripariță, în vîrstă de 15 ani.

Între rezerve au mai figurat Obreja, Iosin, Andrei și portarii Țurlea și Aparaschivei, mezina lotului, care în luna decembrie a împlinit 15 ani.

CS Timișoara se va deplasa sâmbătă spre Baia Mare, pentru jocul cu favorita fruntașă HCM II, de duminică de la ora 11, după care, sîmbătă 13 aprilie, va evolua acasă cu CSM Bistrița. Ulterior, alte două săptămîni de pauză, înaintea rundelor finale din 28 aprilie, 8, 15 și 19 mai.


Articol de: Mihai Comşulea
Sursa: www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu