CS Timișoara pricinuiește promovatei CSM Cetate Devatrans primul punct pierdut după 7 luni!

Din 27 septembrie, din etapa a III-a, cînd pierdea cu 29-26 la Baia Mare, n-a mai cedat liderul și totodată nou-promovata CSM Cetate Devatrans măcar un punct în liga a doua, dar CS Timișoara i-a produs azi un șoc la despărțirea de Divizia A Seria B, răpindu-i bucuria victoriei precum și răsplata de a prînzi după meci pe Bega, bănățencele, fără Sorinel Voicu, deplasat în SUA, încheind sezonul într-o excelentă notă și conform spuselor antrenorului lor, că dacă sunt pregătite și în zi bună, pot evolua de la egal la egal pînă și cu fruntașele seriei…

Ceea ce s-a și întîmplat în căderea de cortină peste liga a doua feminină, jocul din etapa a 26-a, de la sala ”Constantin Jude”, încheindu-se remiză, 32-32 (17-14), prima pentru ambele formații în stagiunea 2012-2013.

CS Timișoara a condus aproape tot meciul, chiar și la 6 goluri diferență, pe fondul unui psihic foarte bun și cu dorința de a încheia într-o notă pozitivă și optimistă, chiar dacă era creditată cu șansa a doua în fața unui lider cu doar două puncte cedate în peste 20 de etape.

Timișorencele au cedat pasul abia pe final, în minutul 55, cînd au fost ajunse din urmă pe fondul oboselii, dar n-au pierdut. Un egal cît o victorie, în vreme ce pentru cele de sub Cetate a fost un draw cît un eșec, devencele nemaiprînzind conform planului la un restaurant timișorean, ci fiind puse pe autobuz cu destinația ”acasă”, la dispoziția conducătorului grupării, foc de supărare.

CS Timișoara încheie astfel pe locul 11, cu unul peste concitadina CS U, pe cînd Deva a revenit în elita Liga Națională.

”Am fi putut câștiga. Oricum, un egal cât o victorie, în care am jucat în echipă, și s-a văzut că suntem o echipă. Fiecare a pus tot ce a avut mai bun în ea”, a spus Monica Bahuczki la final, însă și cu gîndul la retragere, după numeroșii ani petrecuți în handbalul divizionar din străinătate.

Din păcate fără interul Marcela Malac, care a optat astăzi să ia loc în prima parte în tribună, CS a marcat prin Crapciu, de 9 ori, Munteanu 8, Sângeorzan și Marin, cîte 5, Bahuczki 3 respectiv Obreja, două goluri. Au mai jucat Istrate, Iosin și portarii Râpa și Durac, ultima, o extremă convertită portar, apărînd și o aruncare de la 7 metri.

Pe bancă au mai luat loc Roman, Țurlea și Pîrpăliță, iar rolul de antrenor i-a revenit delegatului Emil Constantinescu.

De la devence, pe lîngă golgeterul Ana Maria Simion, cu 8 goluri, au mai marcat Ghidorcea 6, Bandac 5, Chitacu 4, Sovar și Bîrsan cîte 3, Stîngu, Antoci și Lazăr cîte un gol, mai evoluînd Poenaru, Toth, Oroșan.


Articol de: Mihai Comşulea
Sursa: www.sporttim.ro
Fotograf: Peter Bahuczki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu