C.S. Timişoara se grupează pentru derbyul de sâmbătă cu “U”

De la o unică echipă în eşalonul secund, deseori învinsă şi încheind penultima pe 2011 în seria vestică de 8 cluburi, la două grupări care se vor duela încă din prima etapă a Diviziei A Seria B, ce va începe sâmbătă, iată modificarea pozitivă de peisaj pe semicercul feminin timişorean, prin lansarea la apă a formaţiei Clubului Sportiv, alăturându-i-se Universităţi.

Sala “Constantin Jude” va fi foarte solicitată în week-end, iar ora noului derby “U” – C.S., de sâmbătă, nu este încă ferm stabilită, dar cert este că gruparea nou înfiinţată a reuşit până la această oră legitimarea sportivelor Cristina Rîpa, Mariela Mezeşan, Alida Mircea, cu toate portari, Călina Calu, Maria Turnea, Ornela Cluci, Doina Roman, Sanela Ceuţă, Gabriela Pricop, Andreea Obreja, Adelina Iosin, Claudia Andrei, aşadar şi cu câteva junioare absolvente din generaţia crescută la LPS Banatul de profesorul Vasile Fărcaş, cărora li se vor alătura prin legitimările ce urmează a fi realizate în zilele următoare alte câteva componente, care vor întregi lotul de circa 20 handbaliste.

Monica Bahuczki, revenind la matcă şi care este subiect al unui transfer internaţional implicând o birocraţie mai complexă legată şi de obţinerea cărţii verzi, se regăseşte printre numele aflate pe lista de achiziţii a profesorului Sorin Voicu, fost handbalist polist şi “suflet” al iniţiativei, ca şi conducător al grupării şi totodată antrenor, nefiind însă exclus ca profesorul Vasile Fărcaş să fie capacitat în stafful tehnic într-o postură de consiliere. Bahuczki s-a pregătit în perioada de acumulări şi cea precompetiţională cu Clubul Sportiv, fiind foarte probabil să se regăsească în lotul convocat pentru sâmbătă.

“Mai sunt alte două-trei jucătoare ale căror nume preferăm momentan să nu le dăm publicităţii, până când transferul lor nu este o certitudine”, a explicat profesorul Voicu, prodecan al Universităţii de Vest.

Cât despre Universitatea, profesorul Cornel Jude aşteaptă la rândul său revenirea pe banca tehnică a unui club divizionar feminin, iar dacă în privinţa derbyului din 17 septembrie lucrurile sunt clare, “U” – C.S., mai confuză este situaţia, dacă este să te iei după portalul oficial federal, www.frf.ro, în ceea ce priveşte runda secundă, o intermediară, de miercuri 28 septembrie, în care CS figurează ca jucând acasă, cu Universitatea Reşiţa, retrogradata reîmprospătată cu 5 junioare de la HC Jimbolia, iar “U” Timişoara tot… acasă, şi încă de la aceeaşi oră, cu CSM Sfântu Gheorghe. Să poată fi vorba oare de un cuplaj!? Nici n-ar fi rău, la urma urmei…

Clubul Sportiv, care va căuta în timp investirea unui cuplu de antrenori, îşi doreşte ca meciurile de pe teren propriu din week-end să le dispute sâmbăta la ora 11.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu