CS Timisoara, victorie clara in fata Resitei

CS Timisoara a confirmat și astăzi așteptările, învingând, cu 41-24, pe Universitatea Reșița. Noua echipă de handbal a orașului a dominat categoric, în fața unei grupări formate în totalitate din junioare.

În echipa Reșiței se află două junioare formate de LPS Banatul, Claudia Sângeorzan și Claudia Stanciuc, însă numai prima dintre ele a jucat astăzi. Cealaltă se confruntă cu o gravă accidentare, din cauza căreia va sta pe tușă aproximativ o jumătate de an.

Din echipa Timișoarei s-au remarcat Carmen Maria Turnea, cu 12 goluri, și Alina Crapciu, cu 8. De cealaltă parte, cele mai multe reușite au fost semnate de Adriana Voina, 10 goluri, Rebeca Pecoli și Gianina Iung, fiecare cu câte 5 goluri.

Reşiţa a venit pentru acest joc la Timişoara cu un lot total schimbat faţă de anul trecut. Nicio jucătoare din cele care au evoluat anul trecut în Liga Naţională nu se mai află actualmente la echipa Universitatea Reşiţa. Echipa este formată pe scheletul junioarelor III de anul trecut, junioare care în acest an vor evolua în campionatul naţional de junioare II la handbal feminin. Echipa ce a fost deplasată azi la Timişoară este de fapt pepiniera echipei care anul trecut a participat în Liga Naţională.

"Aşa cum mă aşteptam, a fost un meci de luptă în care s-a remarcat tinereţea. S-a jucat mult în viteză şi cu multe greşeli de tehnică. Ceea ce ne-a avantajat pe noi pe undeva a fost faptul că jocul fetelor de la Reşiţa a fost prea cu aplomb şi nu au reuşit să facă un joc bun în apărare. Jocul nostru, destul de bun în prima repriză, combinaţiile au fost pe primul plan. În repriza a doua am încercat şi noi cu tineretul să ne luptăm ca orice echipă care-şi doreşte să câştige", a spus antrenorul echipei CS Timişoara, profesorul universitar, Sorinel Voicu.

Antrenorul echipei învingătoare s-a arătat uşor nemulţumit de evoluţia junioarelor care au jucat în partea secundă a partidei cu Universitatea Reşiţa. "Tineretul a jucat cu fluctuaţii, nu sunt mulţumit. Se pare că fetele sunt timorate, nu au făcut trecerea de la junioare la senioare, dar cu muncă, cu încredere şi bineînţeles să şi asculte, pot face treabă bună la echipă", a încheiat antrenorul Sorinel Voicu.

Universitatea Reşiţa este la cea de-a doua înfrângere în această ediţie de campionat. Început greu pentru echipa cărăşeană, schimbată radical în acest an. "Am întâlnit o echipă care are în componenţă jucătoare cu experienţă, care au avut meciuri în Liga Naţională şi acest lucru s-a văzut. Pentru noi, sper eu să fi fost un joc în care să fi câştigat un plus de experienţă. La aceste fete foarte tinere, junioare II primul an, majoritatea dintre ele mai au încă patru ani de juniorat, sunt debutante la acest nivel şi diferenţa de forţă, de experienţă şi de valoare între cele două echipe este foarte mare, iar pentru noi va fi foarte greu să recuperăm într-un timp atât de scurt. Cu răbdare şi foarte multă muncă, sperăm ca într-un viitor apropiat să ne ridicăm la valoarea echipelor pe care le întâlnim la acest nivel, iar la junioare II, unde suntem integraţi în competiţie, sperăm să obţinem rezultate cât mai bune", a spus pentru banatsport.ro, antrenorul echipei Universitatea Reşiţa, Cristian Busuioc.

Antrenorul Busuioc a remarcat jocul echipei sale, dar şi buna evoluţie a jucătoarelor cu experienţă de la CS Timişoara. "Doresc mult succes nou înfiinţatei echipe, CS Timişoara!", a încheiat Cristian Busuioc.

În etapa a treia a diviziei A, seria B, Universitatea Reşiţa va juca pe teren propriu împotriva echipei CSM Slatina. CS Timişoara va face prima ei deplasare oficială în acest campionat la Sf. Gheorghe. Aici va întâlni echipa locală CSM. Etapa a III -a este programată a se juca pe data de 1 octombrie.

Articol de: Cornel Seracin

Sursa: www.banatsport.ro

tags: handbal Timisoara, Sorinel Voicu, CS Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu