Călită pe Mureş, CS Timişoara detronează clar liderul: 35-28

CS Timişoara a învins miercuri după-amiază pentru a patra oară în sala “Constantin Jude” de la lansarea sa în eşalonul secund românesc, Divizia A, Seria B, 35-28 (17-14) după reprize sensibil egale cu C.S.U. Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, lider pe care l-au detronat şi devansat astfel în clasament după o rundă a şasea ce a marcat mijlocul turului competiţional, graţie unei alte evoluţii eficiente şi cu goluri multe a celei mai prolifice grupări din serie.

Clubul Sportiv revine astfel la bunul obicei de a marca peste 30 de goluri pe meci, după unicul neajuns la acest capitol, cele 28 înscrise în week-end Mureşului.

Succesul timişorencelor pregătite de profesorul Sorin Voicu este cu atât mai preţios cu cât vine după primul eşec stagional, înregistrat sâmbătă la Târgu Mureş, în faţa unei alte pretendente la fruntea clasamentului, Mureşul, care trecea cu acea ocazie în clasament peste Clubul Sportiv, care s-a regrupat însă rapid în urma duelului cu un pronunţat caracter fizic din Ardeal şi s-a desprins încet şi sigur de tânăra grupare olteană.

Singurul nor care a umbrit succesul de miercuri, în care CS Timişoara a izbutit al treilea triumf ca diferenţă de scor respectiv goluri marcate din palmaresul său de 6 runde, l-a constituit ora de start a partidei, 15:30, într-o zi de lucru de la mijlocul săptămânii, ce nu ajută la expunerea noii echipe a oraşului în faţa publicului spectator, care s-a regăsit ce-i drept în număr ceva mai mare în sală, provenind însă din cercul relativ restrâns al familiilor, prietenilor şi cunoscuţilor jucătoarelor, dintr-o grupă, două de junioare de la LPS Banatul, respectiv dintre fostele competitoare care au deschis cuplajul, “U” – CS Chimia Râmnicu Vâlcea, cu un simetric 22-22 (14-14). Cu alte cuvinte, chiar şi la o proaspătă lansare, frumosul handbal feminin cu greu captează momentan alţi noi simpatizanţi şi aderenţi…

Profesorul Sorin Voicu, antrenor al secund-divizionarei, a recunoscut la rândul său că programarea sistemului competiţional cu două etape intermediare, dintre care prima derulată astăzi, într-un ritm alert dar care sfârşeşte brusc înaintea mijlocului lunii viitoare, pe 12 noiembrie, la încheierea turului, nu este neapărat benefic echipelor, timpul de recuperare fiind diminuat. Totodată, nici un motiv plauzibil nu impunea FRH programarea într-atât de condensată a competiţiei, doar pentru ca ulterior pauza între tur şi retur să fie mai lungă de două luni, până în 14 ianuarie.

În fine… Ca joc, după cum a subliniat şi antrenorul Voicu, “înfrângerea de la Târgu Mureş ne-a călit”, Clubul Sportiv impunându-se graţie unei dăruirii superioare în faza de apărare, după o primă repriză mai tensionată, la finele căreia “albastrele” conduceau cu 17-14.

Mai determinate şi decise, cu “o apărare mai bună şi agresivă”, după cum a caracterizat evoluţia elevelor sale profesorul Sorin Voicu, precum şi cu câteva realizări de efect în atac, timişorencele s-au desprins de la un avans de două goluri imediat după pauză la un 25-19 liniştitor în minutul 43, marja de 5-7 goluri avans menţinându-se până la final.

Antrenorul Clubului Sportiv a remarcat că atunci când este să îţi iasă jocul, apar şi reuşitele sub forma unor procedee de fineţe, salutând atât aruncările de la 7 metri expediate de remarcabila Doina Roman, “şurub” cu una dintre încercările sale favorite, respectiv Loredana Sas, “mai modern”. Cele două au marcat 8 respectiv 9 goluri, adică aproape jumătate din totalul echipei, la acest capitol fiind urmate de nouarul Claudia Andrei, o extremă stânga de buzunar, şi Cătălina Calu, cu câte 5, Alina Crapciu, cu patru, şi Ornela Cluci, cu două, câte o reuşită figurând în contul lui Durac respectiv Turnea, în vreme ce Cristina Râpa a blocat la momentul oportun firava tentativă a rozaliilor de a reveni în joc, “cu două mingi apărate cum trebuie”, conform antrenorului său.

A fost succesul unui frumos efort colectiv, în care CS Timişoara a avut la un moment dat şi opt goluri avans, 30-22 după un 7 metri transformat de Claudia Andrei, diferenţa finală fiind justă şi dătătoare de speranţe înaintea deplasării de sâmbătă la Sebeş. “Este o etapă mai dificilă, la Sebeş, pe terenul unei echipe de luptă, de bătaie”, a anticipat Sorin Voicu, mizând la debut pe 12. Cristina Râpa – 10. Cătălina Calu, 11. Doina Angela Roman, 14. Alina Crapciu ca pivot, 13. Ornela Cluci, 8. Loredana Sas, 9. Claudia Andrei, schimbând pe stânga cu pătrarul Adriana Durac.


Autor: Mihai Comşulea

Sursa: sporttim.ro

tags: handbal Timisoara, Sorinel Voicu, CS Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu