CS Timișoara s-a impus în derby-ul local

Clubul Sportiv a câștigat duelul, din prima etapă a returului, cu concitadina Universitatea. Scorul final a fost 38-30 pentru CST, într-o partidă echilibrată, în prima parte.

După trei minute scurse din joc, Doina Roman a deschis scorul pentru CST, echipa considerată gazdă. Prima parte a meciului a fost destul de echilibrată. Echipa mai bine plasată în clasament, CST-ul, s-a aflat tot timpul la conducere, având cinci goluri avantaj, când mai era un minut de joc. Universitatea a reușit să înscie și să reducă diferența la 4 goluri la pauză, scor 20-16, pentru gazde.

Repriza secundă a înveput după aceleași coordonate, ambele echipe reușind să înscrie. Echilibrul s-a rupt după șase minute de joc, când fetele de la CST au reușit să-și mărească treptat avansul, profitând de oboseala acumulată de studente, și au condus chiar cu 11 goluri când mai erau zece minute de jucat. Pe final, la gazde, au intrat și jucătoarele cu mai puțină experiență. S-a terminat 38-30, pentru CS Timișoara, care obține două puncte importante în lupta pentru calificarea la barajul de promovare.

La CS Timișoara au debutat Alina Marin, fostă Ariton, și portărița Lucica Scuta. Alina Marin a fost golghetera echipei, cu 10 goluri înscrise. De la gazde, au mai înscris cel puțin cinci goluri Călina Calu – 7, Loredana Sas – 6, și Doina Roman – 5. De cealaltă parte, Ana Maria Pester, a fost golghetera meciului, cu 12 reușite. Pentru studente, au mai punctat consistent Florina Biro – 8 goluri, și Gabriela Curtuiuș – 5. Alexandra Cobzariu a revenit pe teren după accidentarea la genunchi, care a împiedicat-o să joace până acum.

În etapa următoare, ambele echipe au programate deplasări. În week-end-ul viitor, Universitatea are meci la Sfântu Gheorghe, iar CS Timișoara va juca la Reșița.


Articol de: Andrea Vlase
Sursa: www.banatsport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu