“Rezultatele vorbesc”. CS Timişoara, tare: 37-31 la Slatina

CS Timişoara îşi continuă startul perfect în retur, impunîndu-se sîmbătă la amiază pe Valea Oltului, în deplasare la CSM Slatina, într-un joc în care s-a desprins şi la 13 goluri avans spre mijlocul părţii secunde. A fost 31-37 (15-19), timişorencele cîştigînd şi al patrulea joc oficial din 2012, respectiv al doilea pe terenuri străine.

Fetele au avut parte în tur de meciuri cam dificile în deplasare, însă ce-a fost mai greu a trecut, iar pe echipele mai bine clasate în serie le avem acasă în acest retur. Avem aşadar un avantaj pe care dorim să-l fructificăm, este un atu pentru noi în acest retur”, a spus după victorie Alina Marin, pentru a patra oară golgeter al echipei în acest retur, la egalitate la Slatina în privinţa golurilor marcate cu Alina Cioriciu.

Triumful din runda a XV-a a ligii secunde, Divizia A – Seria B, este cu atît mai preţios cu cît a fost repurtat în condiţii dificile, fără profesorul Sorinel Voicu pe banca tehnică. “Sunt în convalescenţă, cu probleme de tensiune arterială, pulsul a luat-o razna, şi nu am efectuat deplasarea cu echipa. Dar mă bucur mult pentru rezultat şi ştim că Universitatea Reşiţa a dispus de Târgu Jiu!”, a explicat antrenorul principal al echipei timişorene, care a avut aşadar parte de un foarte bun joc al rezultatelor. În această situaţie, cîrma a fost pe mîinile Monica Bahuczki şi a lui Emil Constantinescu, dar după cum a mai remarcat Alina Marin, răguşită în urma disputei din Oltenia, “ne-am susţinut mult între noi, ne-am sprijinit atît în teren cît şi de pe bancă”.

Am început jocul mai greu dar ne-am menţinut totuşi în plasa gazdelor şi apoi ne-am distanţat înaintea pauzei. La reluare ne-am desprins foarte clar, şi cu 13 goluri avans, cam în minutele 10-15 din repriza a doua, 20-33. Gazdele noastre au capotat şi fizic şi psihic, pentru că au ajuns să se certe între ele în teren”, a mai spus Marin.

N-au fost victorii externe în tur dar acum avem două consecutive în deplasare. Suntem mai închegate ca relaţii de joc, şi este normal să fim, atît în apărare cît şi în atac. A contat mult o lungă perioadă de pregătire efectuată foarte bine iar acum vorbesc rezultatele. Acum avem succese şi în deplasare”, a mai remarcat Alina Marin.

Portarul Mariela Meseşan a apărat foarte bine de la început la sfîrşit, CS aliniindu-le la start pe Sas, Marin, Alina Cioriciu, Cluci, Roman şi Calu. Au mai evoluat pe parcurs Andrei, Cueţă, Obreja şi Alexandra Cioriciu. Portarii Cristina Rîpa şi Lucica Scuta au completat delegaţia de 13 handbaliste a Timişoarei

Marcatoarele învingătoarei au fost Marin şi Alina Cioriciu, cu cîte 8 reuşite, Roman – 7, Sas – 6, Calu – 4, Andrei şi Cluci, cîte două. Călina Calu a primit cartonaş roşu.

“Doar în ultimele 10 minute am evoluat mai greoi”, a mai explicat Alina Marin, succesul avînd şi preţul său destul de pipărat, Doina Roman suferind o accidentare la genunchi în minutul 50, ce necesită o investigaţie medicală la revenirea în oraş.

CS Timişoara şi-a consolidat astfel poziţia pe podium după cele 4 victorii din 2012, dispunînd sîmbătă de un adversar relativ dificil, CSM Slatina, clasată pe 5 înaintea jocului, la 4 puncte în urma bănăţencelor şi fără eşec în 2012: 34-19 cu Universitatea Reşiţa, după remize cu goluri multe, 30-30 în derbyul din Olt, cu CSS Caracal, şi 31-31 pe… Olt în sus, la CS Chimia Râmnicu Vâlcea.

Articol de: Mihai Comşulea

Sursa: www.sporttim.ro

tags: CS Timisoara, handbal Timisoara, Sorinel Voicu, Monica Bahuczki, handbal feminin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu