CS Timișoara, cu gândul la Liga Națională

La finele acestei săptămâni, va porni la drum o nouă ediție a Diviziei A de handbal feminin. Cele două grupări timișorene aflate în Seria B, CST și Universitatea, se vor duela în chiar prima etapă, în sala „Constantin Jude”.


Handbalul feminin din Timișoara încearcă să revină în prim-planul întrecerii interne. CS Timișoara, formație aflată în fața celui de-al doilea an de activitate, țintește accederea în eșalonul de elită, asta după ce în primăvară a declinat participarea la barajul de promovare, datorită numeroaselor absențe din lot.

În sezonul ce urmează, clubul bănățean nu își mai dorește să rateze promovarea, astfel că lotul a fost întărit cu câteva jucătoare importante. În primul rând, s-a reușit obținerea dreptului de joc pentru experimentatul inter Monica Bahuczki, jucătoare revenită încă din toamna anului trecut pe Bega, după un periplu de mai bine de un deceniu în handbalul din Spania și Germania.  Tot pe postul de inter a sosit și Gabriela Curtuiuș, una dintre cele mai constante jucătoare din ultimii ani a concitadinei Universitatea. Pe postul de extremă, CST și-a asigurat serviciile Adrianei Sîngiorzan, o handbalistă de perspectivă, în vârstă de 16 ani, sosită de la Universitatea Reșița. Tot în această vară a sosit la echipă și tânăra portăriță Oana Turlea.

La capitolul întăriri, mai putem nota și revenirea Lucicăi Scuta între buturile formației timișorene. Aceasta a început sezonul trecut la formația antrenată de Sorinel Voicu, însă nu a putut continua în ultima parte a sezonului, din cauza serviciului.

Derby local, la ridicarea cortinei

Noul sezon al ligii secunde de handbal feminin va fi deschis cu un derby timișorean, între CST și Universitatea. Dacă gruparea pregătită de Sorinel Voicu e favorită certă, date fiind gândurile de promovare exprimate de club, Universitatea se va axa în continuare pe jucătoare foarte tinere, obiectivul grupării studențești fiind unul de asemenea îndrăzneț, clasarea în primele 5 echipe din campionat. La Universitatea s-a modificat în această vară și structura băncii tehnice, alături de Cornel Jude, cel care se va axa mai mult pe pregătirea junioarelor venite de la LPS Banatul, a sosit și profesorul Cărăbaș Ionică.

Partida dintre CS Timișoara și Universitatea Timișoara, din prima etapă a Diviziei A de handbal feminin, va avea loc duminică, de la ora 11, în sala „Constantin Jude”.


Articol de: Gabriel Toth
Sursa: www.druckeria.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu