CS Timișoara tranșează derby-ul local cu Universitatea

CS Timișoara a reușit „dubla” în duelul contra concitadinei Universitatea, tranșând în această dimineață și partida retur. Fetele pregătite de Sorinel Voicu s-au impus cu 24-19, la capătul unui joc pe care l-au controlat în mare măsură.

 
 CS Timișoara a pășit cu dreptul în returul Diviziei A de handbal feminin. Formația pregătită de Sorinel Voicu a dispus de „vecina” Universitatea, într-un joc în care a fost considerată oaspete.
Ambele formații au început partida cu un oarecare trac, primul gol venind abia după patru mnute. Gruparea oaspete, echipată în gaben, s-a instalat la timona jocului încă din start, asigurându-și până la pauză un avans de șapte lungimi, 14-7. Totuși, trupa lui Sorinel Voicu a suferit o pierdere importantă în prima repriză, Ornela Cluci văzând roșu direct în minutul 23, după lovirea involuntară fără minge a unei adversare.

În partea secundă, tânăra echipă a Universității a oferit o replică mult mai dârză. La mijlocul actului secund, fetele antrenate de Cărăbaș Ionică și Cornel Jude au reușit să se apropie la doar trei lungimi (16-19, de la 12-19), după o perioadă în care CST a avut două jucătoare mai puțin pe teren. Un merit important în revenirea grupării universitare l-a avut și portărița Alexandra Stâncescu, introdusă la pauză în locul Marielei Meseșan, care și-a păstrat echipa în joc prin intervențiile sale. Finalul a aparținut însă grupării mai mature, CS Timișoara reușind la un moment dat să refacă diferența de 7 goluri de la pauză, încheind însă meciul cu un ecart de 5, scor final 24-19.

Marcatoare:

Universitatea Timișoara: Mirela Pașca – 4, Adriana Ghilea – 3, Daira Ghiocel – 3, Carla Senciuc – 3, Maria Turnea – 2, Florina Biro – 1, Elena Todirenchi – 1, Angela Dinga – 1 și Mariana Șunei – 1.

CS Timișoara: Marcela Malac – 8, Monica Bahuczki – 4, Alina Cioriciu – 4, Adriana Durac – 3, Ornela Cluci – 2, Mădălina Istrate – 2 și Alina Marin – 1.

Reacții la cald:

„Putem vorbi despre un oarecare echilibru, însă doar în repriza a doua. Din nefericire pentru noi, am avut un debut de partidă foarte slab, cu un trac inexplicabil. Având în vedere vârsta fragedă a majorității jucătoarelor noastre, poate am avea o explicație, însă dacă nu facem saltul și nu reușim să ne motivăm să depășim anumite bariere, n-avem ce să căutăm în marea performanță. Poate ar fi fost un rezultat mai strâns dacă  jucam de la început la fel ca în repriza a doua, poate reușeam să exercităm o mai mare presiune asupra echipei adverse, care probabil n-ar fi evoluat atât de dezinvolt”. (Cărăbaș Ionică, antrenor Universitatea Timișoara)

„Nu cred că meciul a fost echilibrat, echilibrul l-au făcut arbitrii. În repriza a doua, jocul nostru mai slab, cu ratări foarte multe din situații clare, a mai apropiat scorul. Valoarea e însă mai ridicată în favoarea noastră. Sunt de apreciat jucătoarele adverse, s-au agățat cât au putut, au avut câteva fete care au dat maximum. Noi am încercat să nu intrăm în clinciuri, în lupta de uzură, care a fost favorabil echipei adverse, mai ales că și arbitrii au tolerat acest joc obstrucționist”. (Sorinel Voicu, antrenor CS Timișoara)

Articol de: Gabriel Toth
Sursa: Druckeria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu