Oaspeţii baschetului timişorean, prioritate la sală în faţa handbalului local. Voicu: “Chiar nu ştiu unde ne vom antrena!”

Aşa e cînd dormi decenii întregi pe laurii închipuirilor că ai fi fruncea sau absolutul civilizaţiei autohtone. Ajungi să nu adaugi o altă sală a sporturilor celei datînd de vreo jumătate de secol şi care, oricît de primitoare ar fi, nu poate face faţă solicitărilor, cum simte pe propria piele şi înaintea începerii returului ligii a doua echipa de handbal feminin CS Timişoara, nevoită să stea la rînd sau chiar să rateze antrenamente pe seama pregătirilor grupărilor prim-divizionare de baschet din alte oraşe, venite în deplasări pe Bega.

Mai sunt 4 zile pînă la ora startului părţii a doua a Diviziei A, Seria B, de handbal feminin, ce programează derby-ul local Universitatea – CS Timişoara, şi profesorul Sorinel Voicu, antrenor al formaţiei Clubului Sportiv, atrăgînd atenţia că jucătoarele sale au pierdut numeroase antrenamente datorită faptului că nu au existat ore suficiente care să le fie repartizate în programul unei zile de pregătiri în sala “Constantin Jude”, şi drept urmare a “poziţiilor” acaparate de echipe din Liga Naţională de baschet ce urmau să evolueze ca oaspete ale cluburilor timişorene, ne-a spus “chiar nu ştiu unde ne vom antrena joi, vineri, sîmbătă. De-am avea parte măcar de 3-4 antrenamente în sala <Constantin Jude> dar săptămîna aceasta ne-am ales cu o oră şi jumătate iar ieri ne-am pregătit în sala din Circumvalaţiunii. Trebuie rezolvată cumva această problemă, cu echipele de baschet…”

Inconvenientul pleacă, bineînţeles, de la lipsa unei a doua săli majore a Timişoarei, iar aglomeraţia ar putea fi atenuată doar odată ce sala prim-divizionarei de handbal masculin CS U Politehnica, în construcţie în zona bazei sportive a UPT dinspre platforma Căii Buziaşului, va fi dată în folosinţă, moment în care măcar o echipă va elibera două sesiuni zilnice de antrenament în “Constantin Jude”.
Pînă atunci însă, o secund-divizionară ca şi CS Timişoara se va întreba în miercurea dinaintea unui derby local sau a altor meciuri din acest retur unde îşi va disputa antrenamentele pînă la ora jocului de duminică.

Capitala Banatului se dă rotundă că ar fi buricul lucrurilor în România, dar la capitolul infrastructură sportivă suferă cumplit, de ani buni, şi fără a schiţa un gest de înlăturare a neajunsurilor.

Ca lot, antrenorul Voicu se bazează înaintea returului pe 18 handbaliste plus alte 6 junioare cu dublă legitimare, şi la LPS Banatul Timişoara, fiind o certitudine că portarul Meseşan şi Turnea, care nu erau înduplecate nici pe parcursul turului să evolueze doar pe glorie sportivă, nu vor pune umărul la cele 12 partide din partea a doua a sezonului. La redebut nu vor figura nici componentele acuzînd mai vechi accidentări, profesorul Sorinel Voicu sperînd totuşi ca jucătoarele care au parcurs perioada de pregătiri din această lună să evolueze din elan, în încercarea de a etala un joc cît mai bun. Este unica şansă a secund clasatei în sezonul trecut, în condiţiile în care, după cum a mai remarcat Voicu, Clubul Sportiv are actualmente un sprijin chiar “şi mai slab” în comparaţie cu 2012. Iar cînd vorbim de sprijin ne referim la resursele finanicare.


Articol de: Mihai Comşulea
Sursa: www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu