Doar în 10 şi cu extrema în poartă, CS Timişoara pierde la ocupanta locului 6 cu 37-30 (18-18)

CS Timişoara a pierdut astăzi la amiază la Slatina, în faţa ocupantei locului 6 în seria vestică a ligii secunde de handbal fete, 37-30 (18-18) pentru gazda CSM, în condiţiile în care extrema Adriana Durac a fost una dintre cele doar 10 jucătoare valide avute la dispoziţie de profesorul Sorinel Voicu şi care, pe fondul indisponibilităţii celor 3 portari din lot, a apărat buturile bănăţencelor.

În şaptele de start Durac – Marin, Malac, Bahuczki, Munteanu, Istrate, Iosin, timişorencele au condus în debutul întîlnirii din runda a 18-a a Diviziei A, Seria B, după care garnitura de pe malul Oltului a preluat conducerea cu unul-două goluri, maxim trei, într-un singur caz pînă la pauză, care le-a regăsit pe combatante la egalitate.

Fără prea multe opţiuni de substituire, doar Andrei, Sângeorzan şi Roşu fiind apte pentru a intra în joc, în vreme ce portarul Ţurlea, avînd glezna umflată, a testat apele fără succes doar pentru cîteva minute, în vreme ce Obreja a rămas pe banca de rezerve, cu o afecţiune medicală, CS Timişoara n-a mai putut ţine însă pasul odată cu scurgerea timpului în partea secundă.

Cînd a intervenit şi desprinderea oltencelor, de la unul-două goluri pînă la 9 diferenţă, cu 10 minute înainte de final, momente în care CS Timişoara a avut o ultimă răbufnire, reapropiindu-se la 5 goluri, dar nu mai mult.

În plan individual, a fost duminica Marcelei Cristina Malac, inter stînga care luni 25 februarie a împlinit 22 de ani, şi care şi-a readus aminte cu alte 13 goluri înscrise astăzi că a evoluat cîndva în cadrul Centrului Naţional de Excelenţă vâlcean, ca un exponent al pepinierei timişorene de la LPS Banatul.

Sosită la echipă înaintea încheierii turului acestei ediţii, Malac a preluat ştafeta în ceea ce priveşte postura de golgeter al echipei, readaptîndu-se rigorilor competiţionale, după o pauză intervenită odată ce a devenit mămică. Şi pomenind despre Râmnicu Vâlcea, ceva mai în sus pe Olt, în ciuda celor 37 de goluri încasate, extrema Adriana Durac nu s-a făcut deloc de rîs în postura de portar, şi ea aducîndu-şi practic aminte de momentele circumstanţiale pe la alte echipe. ca de exemplu Energia, în care a fost solicitată să preia postul de înger păzitor.

Aşadar absenţe şi improvizaţii, antrenorul Voicu amintind de pauza competiţională ce va interveni după etapa viitoare, de duminică 10 martie, pe care CS Timişoara o va disputa tot în deplasare, la Universitatea Reşiţa, şi pînă pe 4 aprilie, cînd vine în “Constantin Jude” Naţional Râmnicu Vâlcea, ca un prilej de regrupare şi adunare a forţelor înaintea ultimei pătrimi a sezonului.

“Jucătoarele au fost puţin obosite odată cu scurgerea timpului şi, neavînd schimbări, le-a fost greu să menţină ritmul. În mare sunt mulţumit de prestaţia fetelor, dat fiind că am avut mai multe indisponibilităţi, jucătoare bolnave, şi a fost păcat că la un moment dat, în partea a doua, am scăpat mingea în tribună, s-a mai greşit, şi Slatina a luat avans”, a explicat antrenorul Voicu, pe a cărui listă de indisponibilităţi de mai lungă durată figurînd şi interul Curtuiuş, care de mărţişor, vineri 1 martie, a suferit o intervenţie chirurgicală în urma accidentării din ultimul sfert de oră al etapei finale din tur, la Deva, cînd a suferit un os fracturat.

“Medicii aproximează la 4 luni perioada sa de convalescenţă”, ne-a explicat Emil Constantinescu, delegat al echipei timişorene, amintind şi de revenirea la cîteva antrenamente a veteranei Doina Picu-Roman, grav accidentată la rîndul ei în cursul unei deplasări din sezonul trecut, dar care, iată, cochetează cu o reintrare în teren.

În penurie de efectiv, CS Timişoara are însă bunul prilej de a coopta în pregătiri şi în zile de meci junioare 2 ca Alexandra Roşu şi Mădălina Istrate, ambele de la LPS Banatul, şi care au figurat în lotul aliniat azi pe Olt.

La absenţele zilei pot fi trecute Cluci, Cioriciu-Crapciu, Obreja şi portarii Scuta, Ţurlea şi Râpa, fiecare cu diverse afecţiuni medicale. “După jocul de la Reşiţa avem o pauză şi poate ne mai revenim”, a punctat Sorinel Voicu.

În şaptele de azi a evoluat o altă jucătoare reactivată după o complicată intervenţie chirurgicală, şi Irina Munteanu strîngînd însă din dinţi în urma accidentării la ligamentele încrucişate şi manifestînd dorinţa de a pune cît mai serios umărul la proptirea unei garnituri ajunse între timp pe ultimele două-trei locuri ale seriei rămase în 13 competitoare.

Au marcat astăzi pentru CST Malac, 13 goluri, Munteanu, de 5 ori, Marin, 4 goluri, Bahuczki, 3 goluri, Iosin două goluri, respectiv Sângeorzan, Andrei şi Istrate, câte un gol.

La părţi bune, CS Timişoara a avut parte atît vineri dimineaţă cît şi joi seară de antrenamente în sala “Constantin Jude”, pe “plombele” înlesnite de poliştii alb-violeţi.


Articol de: Mihai Comşulea
Sursa: www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu