Universitatea Timişoara câştigă derby-ul local cu CS Timişoara, în prima etapă din Divizia A: 28-23


Universitatea Timişoara câştigă derby-ul local cu CS Timişoara, în prima etapă din Divizia A: 28-23

sâmbătă 21 Sep, de Mihai Comşulea 
 


Cât de mult vor reuşi cele două secund-divizionare de handbal feminin din Timişoara să nu se rezume doar la ascuţitul lor duel direct, consumat astăzi pentru al treilea sezon la rând tot în prima etapă, rămâne de văzut pe parcursul seriei vestice a Diviziei A, însă cert e că de data aceasta sub scut au sfârşit galben-albastrele de la CS Universitatea, învingătoare cu 28-23 (16-13) într-un joc din sala Constantin Jude urmărit de nici 100 de spectatori, de la ora 11, şi considerat a fi acasă pentru CS Timişoara.

Acest meci direct a fost tranşat până acum în teren de elevele lui Sorinel Voicu, dar universitarele pregătite de Cornel Jude şi Ionică Cărăbaş şi-au luat revanşa încă din debutul ediţiei 2013-2014, ca o promisiune că un nou început poate aduce şi altceva decât modestele clasări din ultimele stagiuni. Ambele grupări au încheiat trecuta campanie între ultimele 3 clasate care n-au aruncat prosopul pe parcurs, CST pe 11 iar CS Universitatea pe 12, cât să nu se stingă flacăra handbalului feminin de pe Bega dar fără prea mari alte aspiraţii.

Şi totuşi, acoperind pierderea câtorva titulare de până mai ieri şi continuând să dea credit unor junioare care în paralel încep mâine la 11 şi Campionatul Naţional de profil la cea mai mare grupă de vârstă, cu o primă deplasare pentru LPS Banatul la CSŞ Hunedoara, “Universitatea” a păşit cu dreptul şi un 28-23 dătător de speranţe, după o partidă în marea sa parte echilibrată, în care învingătoarele şi-au declarat intenţiile desprinzându-se la pauză la 3 goluri diferenţă, 16-13, şi distanţându-se apoi şi pe finalul partidei.

CS Timişoara a început ceva mai bine, conducând cu 6-3, şi a reuşit în partea a doua să anihileze cu 3 egalări handicapul căscat în faţa universitarelor, însă nu a putut menţine ritmul până la final.

“Suntem încrezători într-un sezon mai bun după acest start victorios şi căutăm să formăm o echipă nouă, cu câteva jucătoare aduse în această vară şi care se integrează la echipă, chiar dacă unele au sosit mai timpuriu, altele mai târziu. Să nu uităm că am pierdut 3 piese de bază, pe Biro Ghilea, Dinga, iar Pester s-a retras datorită accidentării, aşa încât suntem în procesul de reconstrucţie”, a spus profesorul Cornel Jude, care a remarcat aportul noii achiziţii Pintilie: “Într-adevăr a confirmat ca inter stâng, foarte bine a jucat şi interul dreapta Mihajlovic, şi am transferat şi un portar, pe Claudia Negrea, de la Hunedoara, în vârstă de 19 ani, are 1,84 metri.”

*

CS Timişoara (7 de start): Livădariu – Dascaliuc, Marin, Cioriciu, Obreja, Bahuczki, Istrate.

Au mai jucat: Curtuiuş, Iosin, Pîrpaliţă, Ştef şi portarii Turlea şi Aparaschivei.

Pe bancă: Sas, Groza.

Marcatoare: Bahuczki 8 goluri, Marin 6, Dascaliuc 4, Cioriciu şi Istrate – cîte două, Obreja – un gol.

CS Universitatea Timişoara: Stâncescu – Ţepurică, Pintilie (inter de 20 ani format la CSŞ Hunedoara şi sosit de la Universitatea Bucureşti), Senciuc, Ghiocel, Mihajlovic, Turnea.

Au mai jucat: Casian, Panait, Paşca, Şunei, Lăcrămioara Negrea, Burlacu şi portarii Claudia Negrea şi Meseşan.

Marcatoare: Pintilie 11 goluri, Ghiocel 6, Turnea 3, Casian 2, Mihajlovic 2, Senciuc 1, Paşca 1, Şunei 1, Ţepurică 1.

Cinci dintre titularele de azi ale Universităţii sunt şi în lotul pentru jocul junioarelor I de mâine de la Hunedoara, CSŞ – LPS Banatul, şi anume Ghiocel, Senciuc, Ţepurică, Stâncescu şi Mihajlovic, dar şi Sângeorzan, rămasă astăzi pe bancă, fără a fi utilizată.

N-a fost convocată atât la jocul divizionar al senioarelor cât şi cu junioarele Claudia Andrei, care a intrat la alergări uşoare iar în două săptămâni ar putea fi aptă de joc.

*

CS Universitatea va juca în etapa a II-a acasă cu CS Universitatea Târgu Jiu, pe când CS Timişoara la HC Alba Sebeş. Cele din Sebeş n-au evoluat în etapa I, datorită neprezentării nou înfiinţatei HCM Oradea, cu care s-au antrenat şi ex-timişorencele Munteanu şi Malac, înainte de a se alătura, în preajma startului, tocmai celor de la… Sebeş.

Sursa: http://sporttim.ro/handbal/universitatea-timisoara-castiga-derby-ul-local-cu-cs-timisoara-in-prima-etapa-din-divizia-a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu