U Piteşti – CS Timişoara 41-29 (19-15). Arbitrajul? > 5% gazdelor

 U Piteşti – CS Timişoara 41-29 (19-15). Arbitrajul? > 5% gazdelor

sâmbătă 16 Noi, de Mihai Comşulea   


CS Timişoara n-a ţinut pasul în fieful unor argeşence plasate în preajma podiumului seriei vestice în liga a II-a de handbal feminin, cedând astăzi de la ora 11, în antepenultima etapă a turului Diviziei A, Seria B: 41-29 pentru gazda SCM U Piteşti.

Clasată pe locul 4 în serie, cu 6 victorii şi două eşecuri, la 6 puncte în urma liderului neînvins Mureşul Târgu Mureş, formaţia din Trivale s-a desprins spre finele primei reprize şi le-a lăsat pe elevele lui Sorinel Voicu cu 3 victorii în cont.

A fost 41-29 (19-15) pentru argeşence, care au răasturnat balanţa din teren după ce CS Timişoara a condus la începutul partidei din etapa a 9-a a campionatului diviziei secunde.

Din păcate, deşi gazdele se anunţau oricum favorite prin prisma ierarhiei şi nu numai, acestea au beneficiat şi de o favorabilă manieră de arbitraj, manifestată încă din primele faze ale meciului, când bănăţencelor li s-a refuzat o aruncare de la 7 metri clară ca lumina zilei, ca un semn a ceea ce avea să urmeze. Cavalerii fluierului şi-au justificat decizia prin a se referi la arbitrajul progresiv, despre care dumnealor ştiu probabil mai bine.

CS Timişoara a ţinut pasul până la 9-9, după care SCM U Piteşti a marcat de 3 ori la rând, desprinzându-se încet dar sigur.

Pentru oaspetele pregătite de Sorinel Voicu, sancţionat cu cartonaş galben pentru contestarea manierei de arbitraj, au marcat Alina Marin şi Monica Bahuczki, câte 9 goluri, precum şi Crapciu, Iosin şi Istrate, de câte 3 ori, Curtuiuş contribuind cu două reuşite.
                                           

CS Timişoara a început în şaptele Ţurlea – Dascaliuc, Bahuczki, Marin, Istrate, Curtuiuş Cioriciu şi au mai evoluat portarii Aparaschivei şi Livădariu precum şi Iosin, Pârpaliţă şi Ştef. Au fost 12 handbaliste convocate, deplasarea fiind efectuată cu un mijloc de transport cu 16 locuri, obţinut pe ultima sută de metri.

“A fost un joc bun, frumos, spectaculos, dar gazdele au avut parte de un ajutor mai mare decât 5% din partea arbitrajului”, a specificat profesorul Voicu.

CS Timişoara va juca în penultima etapă acasă cu Bowling Bobowling Sfântu Gheorghe şi va încheia turul peste două săptămâni, în deplasare la Reşiţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu