CS Timişoara şi-a adjudecat derby-ul la handbal feminin

Derby-ul timişorean din prima etapă de handbal feminin Divizia A, Seria B s-a încheiat cu multe nemulţumiri în tabăra Universităţii Timişoara. Studentele au rezistat doar în minutele de debut ale jocului împotriva concitadinei CS Timişoara. CS Timişoara şi-a adjudecat în cele din urmă partida cu scorul final, 40-25.

Început foarte bun pentru echipa profesorului Cornel Jude. Studentele deschid scorul prin Ana –Maria Pester, iar în minutul 10 aveau un avantaj de două lungimi în faţa noii echipe, CS Timişoara.

Treptat echipa antrenată de profesorul Sorin Voicu pune stăpânire pe joc, egalează la 5 şi conduce la finalul primelor 30 de minute de joc cu 18-11. În partea secundă a partidei, CS Timişoara nu mai permite echipei studenţeşti să conducă pe tabela de marcaj nici măcar un minut.

CS Timişoara se impune la finalul jocului cu rezultatul final de 40-25 în faţa concitadinei Universitatea Timişoara. Am remarcat la CS Timişoara, echipa ce a debutat astăzi în handbalul feminin românesc şi timişorean, mai multe handbaliste care au evoluat în trecut la Universitatea Timişoara. Evidenţiez aici: Mariela Meseşan în poarta echipei CS Timişoara, handbalista reuşind în 4 rânduri intervenţii care au salvat echipa de la primirea unor goluri gata făcute, Loredana Sas, handbalistă care astăzi a fost departe de ceea ce a artătat în timpul în care a evoluat pentru Universitatea Timişoara, ratând două aruncări de la 7 m pentru noua sa echipă, Călina Calu, revenită de pe meleagurile cărăşene cu o evoluţie bună pentru noua sa echipă CS Timişoara, evoluţie ce a amintit de perioada în care juca pentru Universitatea Timişoara.

Am mai remarcat la CS Timişoara debutul foarte tinerelor handbaliste, Claudia Andrei şi Adriana Durac, ambele reuşind puncte pentru echipa lor, prima nominalizată 7 goluri iar cea de-a doua nominalizată 4 puncte.

„Începutul de meci era inerent să se întâmple cu puţin haos la echipă pentru că este primul meci oficial cu tot lotul validat în momentul de faţă de FRH. Avem două, trei jucătoare lipsă pe partea stângă, sper să le recuperez până la meciul care urmează şi atunci să putem trece la o treabă serioasă”, a declarat la finalul meciului Sorin Voicu, antrenorul echipei victorioase, CS Timişoara.

De la echipa studenţească am remarcat o evoluţie bună din partea veteranelor, prezente în echipă şi în ediţia trecută, Florentina Biro (8 goluri), Angela Dinga (5 puncte), Lavinia Pârvan (5 puncte), Ana Maria Pester (3 puncte), Adriana Ghilea (2 puncte).

Vechipe jucătoare au fost ajutate să aducă puncte pentru Universitatea Timişoara şi de mai tinerele venite la echipă, Mirela Pasca şi Timeea Kovacs, fiecare reuşind să marcheze câte un gol. Portarul studentelor, Florentina Grigore, a ferecat bine poarta universitarelor şi a intervenit decisiv de 9 ori în două intervenţii reuşind să respingă două aruncări de la 7 m.

Pentru CS Timişoara au marcat, Călina Calu - 9 goluri, Alina Crapciu – 8 goluri, Ornela Cluci – 6 goluri, Doina Roman – 4 goluri, Loredana Sas şi Mihaela Bărbuia, fiecare cu câte 1 gol.

La finalul partidei, Cornel Jude, antrenorul echipei Universitate Timişoara, s-a declarat surprins de înfrângerea elevelor sale şi a fost nemulţumit de evoluţia handbalistelor sale. Profesorul Jude a spus că doar 3 jucătoare din echipa sa şi-au făcut treaba în terenul de joc, dar din cele 3 nu a vrut să nominalizeze decât portarul, Florentina Grigore. „Păcat că în loc să se facă la Timişoara o echipă bună, s-au făcut două echipe şchioape. Se umblă cu lucruri ieftine, nimicuri care pe mine mă depăşesc şi nu sunt adeptul acestui sport de promenadă”, a declarat la finalul jocului, antrenorul echipei Universitatea Timişoara, Cornel Jude.

Articol de: Cornel Seracin

Sursa: www.banatsport.ro

tags: handbal Timisoara, Sorinel Voicu, CS Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu