CS Timișoara, fără obiectiv în retur: „Nu ne propunem decât omogenizarea lotului”

La finele acestei săptămâni, se reia întrecerea și în eșalonul secund de handbal feminin, cu întâlnirea directă între cele două reprezentate ale orașului de pe Bega, Universitatea și CS Timișoara. Antrenorul Clubului Sportiv, profesorul Sorinel Voicu, vorbește despre perspectivele echipei pe care o conduce, dar și despre modul în care Timișoara ignoră, de ani buni, un sport ce i-a adus 11 titluri de campioană și o finală de Cupa Campionilor.

 
 V-ați reunit foarte repede, imediat după Anul Nou. Cum a decurs pregătirea și care ar fi noutățile după această pauză de iarnă?

Am efectuat pregătirea pe plan local, ca o echipă semi-amatoare, care încearcă să se mențină într-o anumită formă fizică. Noutăți nu prea avem, în afara faptului că am testat în această perioadă mai multe junioare, pe care încerc să le aduc mai aproape de echipă. Să vedem dacă reușim să mai recuperăm din jucătoarele accidentate.

Ați încheiat turul pe locul 11, la ce mai puteți spera în retur?

Sunt condiții grele. Încep să renunțe echipele la competiție, cea de-a doua echipă din Pitești, Muntenia, s-a retras recent din campionat. Problema noastră nu e neapărat bugetul, pentru că o sumă necesară pentru competiții se găsește. Problema e cum pot fi ajutate aceste fete să tindă către performanță. Ne-ar trebui niște condiții materiale cât de cât normale, o indemnizație, o masă, poate chiar și o primă. Atunci putem să ne gândim și la performanță, să avem un obiectiv clar pentru anul următor. Momentan, nu ne putem propune decât omogenizarea actualului lot, cu jucătoare tinere, alături de cele cu experiență.

Există totuși perspective pentru un obiectiv mai îndrăzneț de la anul?
Anul trecut, cum am avut un campionat în forță, puteam participa la barajul de promovare, dar din cauza accidentărilor am rămas acasă. Nu putem ști dacă ne calificam sau nu. Dacă reușeam promovarea ne trebuia totuși un buget cu care să ne menținem. Nu vreau să dau exemplu voleiul masculin, care a promovat și, cu un lot chiar bunicel, n-a putut rezista mai mult de un an. Trebuie investiții în momentul în care tindem către Liga Națională, trebuie să știm că ne putem baza pe un anumit buget, prin care să ne și putem întări lotul. Altfel, doar cu tineretul, nu se poate rezista la nivel de primă ligă.

La că vă așteptați de la partida de duminică, împotriva vecinilor de la Universitatea?

Mă gândesc că prima șansă e a noastră. Dar nu se știe niciodată, fiecare echipă poate avea plusuri și minusuri la ora jocului. Comparând jucătoarele din cele două loturi, pot să spun că victoria tinde către echipa noastră. Dar trebuie să așteptăm, să vedem ce surprize ne-au pregătit cei de la Universitatea.

Va fi un meci mai special decât celelalte din campionat?

Eu am încercat ca fetele să nu simtă că ar fi ceva special. E un meci de handbal, în care se întâlnesc două echipe din Timișoara, fetele se cunosc bine între ele, au fost colege. Noi vrem să câștigăm meciul, nu neapărat că e Universitatea. Putea fi foarte bine orice altă echipă. Așa ar trebui privite lucrurile, nu din perspectiva unui mare derby bănățean, care să fim cinstiți, e derby mai mult în ghilimele.

Totuși, fiind două echipe timișorene, sperați și la un public ceva mai numeros?

Părinții, rudele, prietenii, probabil vor fi mai mulți. Și, bineînțeles, curiozitatea unora să vadă ce se întâmplă la acest meci.

Handbalul feminin a adus totuși 11 titluri în oraș. De ce credeți că doar părinții și rudele jucătoarelor mai urmăresc acest sport?

Pentru că cea mai mare parte a timișorenilor au fost obișnuiți cu meciuri încinse, la nivel de primele 3-4 locuri, iar în momentul de față handbalul nu mai e ce a fost, mai ales la fete. La băieți, se pare că încă se ține ștacheta sus. La baschet sălile sunt pline, iar timișorenii își doresc să câștige cu echipele bune. Când sunt implicate echipe mai slabe, nu prea vin, și au dreptate într-un fel. Ce să vadă? Doar să mai iasă de acasă, altă motivație n-ar fi.

Totuși, nici baschetul feminin nu e departe de CS Timișoara, ca medie de spectatori…

Da, pentru că fetele n-au ajuns încă să se bată cu Târgoviște, cu Arad, ci cu Alba Iulia și alte echipe mai apropiate valoric. Dar în timp, poate vor tinde sus. Oricum, sunt de apreciat că după o pauză de 6-7 ani, în care n-a mai existat baschet feminin, a reapărut în oraș, iar din aproape în aproape au construit o echipă. Cam la asta m-am gândit și eu, dar se pare că suportul meu financiar e mai mic decât cel pe care l-au avut ele.

Partida Universitatea Timișoara – CS Timișoara se va desfășura duminică, cu începere de la ora 11.


Articol de: Gabriel Toth
Sursa: Druckeria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu